Een eigen zaak is voor veel mensen een droom die uitkomt. Het is ook een grote verantwoordelijkheid. Een van de belangrijkste stappen bij het starten van je eigen bedrijf is het veiligstellen van de fondsen die je nodig hebt om je droom te verwezenlijken. Dit kan via een persoonlijke lening, een zakelijke lening, of door als ondernemer een hypotheek te scoren.

Als je op zoek bent naar een hypotheek als ondernemer, heb je geluk. Wij zijn er om je bij elke stap te helpen. Wij begeleiden u bij het verkrijgen van een hypotheek en beantwoorden al uw vragen. Lees verder voor meer informatie over hoe u kunt beginnen.

Overzicht van het hypotheekproces voor ondernemers

Wil je als ondernemer een hypotheek afsluiten? Lees dan deze tips om de juiste hypotheek voor je bedrijf te vinden.

Allereerst is het belangrijk dat je goed weet wat voor soort hypotheek je wilt afsluiten. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals de starterslening of een doorlopend krediet. Maak een overzicht van alle opties en beslis wat het beste bij je past.

 

Ook is het belangrijk dat je goed weet wat voor inkomen je hebt. Dit bepaalt namelijk de maximale hypotheek die je kunt krijgen. Heb je geen vast contract? Geef dan een hoger salaris op dan je daadwerkelijk verdient, om zo een hogere hypotheek te krijgen.

Verder is het belangrijk dat je rekening houdt met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De NHG geeft houder van de garantie recht op financiële steun bij problemen met de betaling van hun hypotheek. Vraag hiernaar bij een hypotheekadviseur om er zeker van te zijn of deze garantie voor jou geldt.

Welke documenten zijn nodig

Je hebt een aantal documenten nodig om te kunnen bewijzen dat je kunt betalen. Hier zijn de belangrijkste:

 

– Je recente loonstrookjes of salarisgegevens: laat zien dat je regelmatig inkomen hebt

– Je jaarcijfers of de cijfers van je onderneming: laat zien dat je onderneming een gezonde financiële basis heeft

– Je IBAN-nummer: om geld over te maken

– Een kopie van je identiteitskaart of paspoort: om te kunnen bewijzen dat je de eigenaar van de onderneming bent

Soorten hypotheken voor ondernemers

Er zijn een paar verschillende soorten hypotheken beschikbaar voor ondernemers. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk om de verschillen te begrijpen voordat u een beslissing neemt.

De meest voorkomende hypotheekvorm voor ondernemers is de persoonlijke hypotheek. Dit is een lening die gedekt is door uw persoonlijke bezittingen, zoals uw huis of uw auto. Het voordeel van een persoonlijke hypotheek is dat deze meestal gemakkelijker te krijgen is dan andere soorten hypotheken, en u kunt vaak een groter bedrag lenen.

Het nadeel van een persoonlijke hypotheek is echter dat u persoonlijk aansprakelijk bent voor de schuld. Dit betekent dat als u de betalingen niet kunt doen, de bank achter u aan kan komen om het geld terug te vorderen.

Een andere hypotheekvorm die beschikbaar is voor ondernemers is de bedrijfshypotheek. Dit is een lening die gedekt is door uw bedrijfsmiddelen, zoals uw kantoorgebouw of uw inventaris. Het voordeel van een zakelijke hypotheek is dat deze betere tarieven en voorwaarden biedt dan een persoonlijke hypotheek.

Het nadeel van een zakelijke hypotheek is dat deze moeilijker te verkrijgen is dan een persoonlijke hypotheek, en dat u gedetailleerde informatie moet verstrekken over uw bedrijfsfinanciën.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.