Als ondernemer kun je te maken krijgen met financiële problemen die invloed kunnen hebben op de continuïteit van je bedrijf. Dit zijn bijvoorbeeld:

Cashflowproblemen:

Als er onvoldoende geld binnenkomt om de uitgaven te dekken, kan dit leiden tot cashflowproblemen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je lange betalingstermijnen hebt met je klanten en je zelf korte betaaltermijnen hebt met je leveranciers.

Schuldenproblemen:

Als je te veel schulden hebt, kan dit leiden tot financiële problemen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je te veel geld hebt geleend of als je te hoge rentelasten hebt.

Inkomensproblemen:

Als je inkomsten tegenvallen, kan dit leiden tot financiële problemen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als je minder omzet hebt dan verwacht of als je hogere kosten hebt dan verwacht.

Een goede boekhouder kan deze financiële problemen helpen voorkomen. Hoe? Door:

Het inzichtelijk maken van de financiële situatie van je onderneming: een goede boekhouder kan je helpen om inzicht te krijgen in de financiële situatie van je onderneming. Zo weet je wat je inkomsten en uitgaven zijn, wat je vermogen is en wat je schulden zijn. Dit helpt je om op tijd te kunnen ingrijpen als er financiële problemen dreigen te ontstaan.

Het opstellen van een realistisch budget: een goede boekhouder kan je helpen om een realistisch budget op te stellen. Hierin staat wat je inkomsten en uitgaven zijn en wat je te verwachten hebt. Zo kun je op tijd ingrijpen als er afwijkingen zijn en kun je financiële problemen voorkomen.

Het geven van advies: een goede boekhouder kan je advies geven over hoe je financiële problemen kunt voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door het opstellen van een financieel plan, het zoeken naar financiering of het aanpassen van je uitgavenpatroon.

In samenvatting: financiële problemen kunnen invloed hebben op de continuïteit van je bedrijf. Een goede boekhouder kan deze problemen helpen voorkomen door het inzichtelijk maken van de financiële situatie van je onderneming, het opstellen van een realistisch

Bron: OAMKB Roermond

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.